Undervisningsopplegg for skoler


Vi inviterer videregående skoler på gratis tokt med godt utstyrt båt. Målet med tilbudet er å lære elevene om fjorden de bor ved, eller der nedbør ender ut i fjorden.

Elevene undersøkelser av vannet i sjøen, og blir kjent med artsmangfoldet i fjorden – alt fra plankton til fisk, vi tråler og lar elevene ta på det som lever i fjorden. Elevene lærer også hvordan de kan kartlegge havbunnen ved hjelp ny, avansert teknologi.

Tilbudet om gratis dagsekskursjon for videregående skoler gjelder alle skoler i Østfold, Vestfold og Telemark samt Oslo.


INSPIRIA har i samarbeid med sine partnere utviklet forskjellige elevoppgaver som kan benyttes for å øke læringsutbyttet for elevene etter et båttokt. Oppgavene kan også være egnet for elever som ikke har fått verdt på tokt, også for ungdomsskoleelever.

Sjekk ut elevoppgaver på Inspiria sitt marine ressursbibliotek


INSPIRIA science center i Sarpsborg koordinerer opplegget til skolene. Havforskningsinstituttet og Kongsberg Discovery er ansvarlige for det marin faglige og teknologiske av prosjektet. dScience ved universitetet i Oslo sikrer at dataene fra toktene kan bruke i klasserommene etterpå.

Kongsberg Discovery har utstyrt ekskursjonsbåtene til Inspiria med mye godt utstyr som fastmontert sonar og forskningsekkolodd. I tillegg har INSPIRIA utstyrt båten med mikroskoper, store skjermer og mye annet for å gi en god opplevelse til elevene.

INSPIRIA er unntatt trålebestemmelsene og har derfor mulighet for å tråle på bløtbunn i Oslofjorden. På denne måten får elevene får ta og kjenne på arter som er hentet opp fra havets bunn, som de sjelden kommer i kontakt med ellers.

Samarbeidspartnere for båttoktene er besøkssenterene for nasjonalparkene på Færder og Ytre Hvaler, samt Vitensentrene Du Verden i Porsgrunn og Vitenparken på Ås.